Weboldal címe
Weboldal alcíme
BIO
Lorem ipsum

Biográfia

Név: Kozák László (Kis Grófo)
Hobbim: pingpong
Kedvenc ételem: pörkölt, szárnyas ételek, töltött káposzta
Kedvenc italom: szénsavmentes ásványvíz
Kedvenc énekesem/együttesem: Majka, Wellhello
Gyermekeim: Istvánka, Lacika és Tünde

Szolnokon születettem 1993-ban, és a mai napig ott élek. Három gyermekem van, István, Lacika és Tünde.

Születési nevem Kozák László, de az emberek sokkal inkább a Kis Grófo nevet ismerik. Ennek eredete, hogy régen a grófoknak göndör fürtös haja volt, akárcsak az édesapámnak, aki innen kapta a nevét. Én voltam az elsőszülött fia, így lettem Kis Grófo. Az én kisfiam pedig emiatt kapta a Cino Grófo nevet, mindig apáról fiúra száll a név. Ez így ismétlődik generációkon át. 2019 áprilisában hivatalosan is felvettem a Grófo nevet, így Grófo-Kozák László lettem.

Sikereimet édesapámnak köszönhetem, aki kiskorom óta vitt magával fellépésekre, elsősorban családi rendezvényekre. Tizenkét éves voltam, amikor édesapám berángatott egy stúdióba, ahol énekelnem kellett egy dalt. Kiszaladtam, mert gyerekként ez egyáltalán nem érdekelt. Később elsősorban a roma társadalomnak és családi rendezvényeken énekeltem.

Az első áttörést a karrieremben a 2009-es Gigoló című dalom hozta, az igazi berobbanást azonban a 2012-es No Roxa Áj-nak köszönhetem. 2015-ben pedig megszületett a Bulibáró című, Pixával közösen készített dalunk, amely már meghaladta a 25 milliós nézettséget az ismert videómegosztó oldalon.

A Bulibárót 2016-ban ’Az év hagyományos slágere’ kategóriában fonogram díjjal jutalmazták, amire rendkívül büszke vagyok. 2017-ben pedig megjelent a Lávkóma című dal, ami az eddigi nézettségi adatokat figyelve, felülmúlhatja a Bulibáró sikereit is. 2019 júniusában jelent meg legújabb dalom, melyet Csonka Andreassal készítettem közösen, #csajozási címmel. Remélem, hogy a 2019-es év egyik legnagyobb nyári slágere lesz.

​Nem vagyok nagyravágyó. Arra kérem az Istent, hogy amit kaptam tőle és az emberektől, amiért rengeteget dolgoztam, ez legyen meg nekem. Szeretném tisztességesen és becsületesen felnevelni a gyermekeimet, boldogan élni a párommal és sokáig szórakoztatni az embereket.


Az oldalon található fotók a szerző kizárólagos tulajdonát képezik, azok az oldal követőinek szólnak. Ezek engedély nélküli publikálása, másolása, bármilyen módon történő felhasználása vagy sajtótermék általi megosztása a szerzői jog megsértésének minősül, amelyet a törvény büntet. Hozzájárulás kérése: iroda@kisgrofo.hu